Proje yönetimi yazılımı, planlama ile tahminleme çalışmaları başta olmak üzere, maliyet ile zamanlama kontrollerinin yerine getirilmesi ile bütçe yönetimi, işbirliği yazılımı, kaynak ayırma ile iletişim ve kalite yönetimi gibi büyük çaplı projelerin karmaşık bir hal almasının önüne geçebilmek amacıyla yapılan çalışmaların tamamı demektir.
Proje Yönetimi Yazılımı Görev ve Fonksiyonları Nelerdir?
Proje yönetimi yazılımının zamanlama fonksiyonu: Yaygın bir şekilde kullanım alanı bulan proje yönetimi yazılımı, zamanlama fonksiyonu ile ilgili olay ile görev zamanlama çalışmalarının yürütülmesidir. Zamanlamanın karmaşık bir hal alması, proje yönetimi aracının ne şekilde kullanılacağına yönelik büyük ölçüde değişiklik gösterebilir. Görevlerin alacağı sürenin tahmin edilmesinde meydana gelebilecek belirsizliklerin üstesinden gelme, proje yönetimi yazılımı sayesinde aşılır.
Proje yönetimi yazılımının bilgi sağlama fonksiyonu: Proje planlama yazılımları, çeşitli kişilere, kurumlara ve paydaşlara bilgi temin edebilmeleri ile projelerin yerine getirilebilmesi açısından ihtiyaç duyulan eforu ölçmek ve bunu gerçekleştirmek amacıyla kullanılır.
Proje Yönetimi Yazılımı Programları
Proje yönetimi yazılımı çalışmaları açısından bakıldığında proje yönetimi yazılımı programları geliştirilmiştir. Şimdi de şirketler açısından hayati öneme sahip olan proje yönetimi yazılımı programlarına bakacağız.
Trello
Çok eskiden beri kullanılan proje yönetimi yazılımı olduğu için kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Yaklaşık olarak 1 milyona yakın kullanıcı kapasitesine sahip olan bu uygulamanın ilk temelleri ise 2010 senesinde atıldı.
Redmine
Kısaca bahsetmek gerekirse; web tabanlı özgür bir proje yönetiminin sağlanması ile görev takibi aracıdır diyebiliriz. Bu program, açık kaynaklı bir proje yönetim aracıdır. Bu sebepten dolayı kullanıcılara pek çok proje ile eklenti seçeneği sunmaktadır.
Weekdone
Bu problemin temelleri tıpkı Trello gibi biraz daha eskiye dayanmaktadır. 2012 senesinde Estonya’da uzman bir ekip tarafından geliştirilen bir iç iletişim hizmet aracıdır. Bu programına, firma için çalışmalara genel bakış atmayı, gerçeklere dayalı kararlar almayı, ayrı ayrı olacak şekilde her üyenin performansını takip etmeyi amaçladığını söyleyebiliriz.