Cerrahi yöntemler, jinekomasti tedavisinde en önemli ve etkili yöntemdir. Ameliyata karşı olan bazı hastalarda, testosteron, clomifen ve tamoksifen gibi östrojen karşıtı ilaçlar ve danazol ile sınırlı bir başarı elde edilebilmişliği vardır. Ama bu ilaçların çok fazla yan etkileri olduğu göz önünde bulundurulmalı ve öyle karar verilmelidir.
Seviyesi tespit edilen memelerde jinekomasti fiyatları rahat belirlenir. Çünkü cerrahi mi yok sadece yağ alınması mı gerekiyor karar verilebilir. Bu yüzden biz önce fotoğraf ister ameliyatın hangi teknik ile yapılacağına karar verir ve fiyatı öyle belirleriz.
Tabii her hastanın geliş nedeni farklıdır. Genellikle hastalar 3 nedenle başvurular:
Jinekomasti ilaçlarla tedavi edilebilir mi? diye incelerken; jinekomastik vakaların erkeklerde görülme sıklığı ise; yeni doğan erkek bebeklerinde, %50’ye varan oranlarda, 10 ile 16 yaşları arasındaki ergenlerde, %50-75 oranlarında görülür. Genellikle de bir iki yıl kadar devam edip, %75 iki yılda, %90 da üç yılda tamamen kaybolurlar. Yaşlılık dönemindeki erkeklerde ise; androjenin azalması, vücutta yağ oranının artması, östrojenin salgılanması arttığından, genellikle %4 oranında görülmektedir.
Jinekomasti ilaçlarla tedavi edilebilir mi? Konusunda tedavi seçenekleri arasındaki genel ilaçlar, kullanımları ve yan etkileri şunlardır:
Kaynak : http://jinekomastiturkiye.com/erkeklerde-gogus-kucultme-ameliyati-2019-fiyatlari/