Jinekomasti ilaçlarla tedavi edilebilir mi?

Jinekomasti ilaçlarla tedavi edilebilir mi?

Cerrahi yöntemler, jinekomasti tedavisinde en önemli ve etkili yöntemdir. Ameliyata karşı olan bazı hastalarda, testosteron, clomifen ve tamoksifen gibi östrojen karşıtı ilaçlar ve danazol ile sınırlı bir başarı elde edilebilmişliği vardır. Ama bu ilaçların çok fazla yan etkileri olduğu göz önünde bulundurulmalı ve öyle karar verilmelidir.

Jinekomasti Fiyatları Nasıl Belirlenir 

Seviyesi tespit edilen memelerde jinekomasti fiyatları rahat belirlenir. Çünkü cerrahi mi yok sadece yağ alınması mı gerekiyor karar verilebilir. Bu yüzden biz önce fotoğraf ister ameliyatın hangi teknik ile yapılacağına karar verir ve fiyatı öyle belirleriz.

Jinekomasti ilaçlarla tedavi edilebilir mi? 

Tabii her hastanın geliş nedeni farklıdır. Genellikle hastalar 3 nedenle başvurular:

  • 1) Ağrı, şişkinlik ve gerginlik ( en çok başvurma nedenleri arasındadırlar.)
  • 2) Memedeki büyümenin hastayı  görüntüsel bakımdan rahatsız etmesi
  • 3) Meme kanseri olma korkusu taşımalarıdır.

Jinekomasti ilaçlarla tedavi edilebilir mi? diye incelerken; jinekomastik vakaların erkeklerde görülme sıklığı ise; yeni doğan erkek bebeklerinde, %50’ye varan oranlarda, 10 ile 16 yaşları arasındaki ergenlerde,  %50-75 oranlarında görülür. Genellikle de bir iki yıl kadar devam edip,  %75 iki yılda, %90 da üç yılda tamamen kaybolurlar. Yaşlılık dönemindeki erkeklerde ise;  androjenin azalması,  vücutta yağ oranının artması, östrojenin salgılanması arttığından, genellikle %4 oranında görülmektedir.

Jinekomasti ilaçlarla tedavi edilebilir mi? Konusunda tedavi seçenekleri arasındaki genel ilaçlar, kullanımları ve yan etkileri şunlardır:

  • Klomifen Sitrat: Antiöstrojenik etki gösterir. Günde 50-100 mg ve 1-6 ay arasında kullanılır. Bu ilaç da yan etkilerinden dolayı seçilmez. Döküntü, görme sorunları en sık görülen yan etkilerdir
  •  2. Danazol: Androjen miktarını arttıran bir ilaçtır. Günde iki kez 200 mg ve 3 ay süre ile verilir. Yan etkilerinden dolayı pek seçilmez. Kilo artımı, akne, terleme, kaslarda kramp gibi durumlar en sık görülen yan etkileridir.
  •  3.Tamoksifen: En yaygın olarak kullanılan ilaçtır. Günde 2 kez 10-20 mg, 3-4 ay boyunca kullanılır. İlaç kullanma esnasında, hasta her ay kontrole çağrılır. Belirtilere yanıt en geç iki haftada başlar eğer bir ay içinde gerileme başlamazsa da ilaç dozu arttırılır.  Yan etkileri: Bulantı, kusma gibi klinik bulgular, karaciğer fonksiyon testlerinde de yükselme görülebilir. İlaç kullanımı sırasında sürekli tam kan sayımı yapılmalıdır.

Kaynak : http://jinekomastiturkiye.com/erkeklerde-gogus-kucultme-ameliyati-2019-fiyatlari/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü