Tekerlek Çeşitleri ve Endüstriyel Tekerlekler

Tekerlek Çeşitleri ve Endüstriyel Tekerlekler


Tarihi milyonlarca yıla dayanan insanlık için en büyük icatları sayacak olsak ilk 3’te yer alan tekerlek, keşfedilmesinin üzerinden geçen binlerce yıla rağmen hala önemini koruyor.

Tekerlek icadı konusunda sayısız tarihi bulgu, kanıt ve araştırma olmasına rağmen hala ilk bulanın kimler olduğu ve ne zaman bulunduğuna dair kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak genel kabul gören bilgi tekerlek icadının milattan önce 3000’li yıllara dayanacak kadar eski olduğudur. İlk icat edildiği andan itibaren daire şeklinde olan tekerlek artık günümüz teknolojisiyle çok farklı şekillerde yorumlanabiliyor. Örneğin daire olan tekerlek ihtiyaca göre üçgen olarak da tasarlanabiliyor. Üçgen tekerleğin hikayesini merak edenler için oldukça detaylı bir kaynak.

Tekerleğin tek değişimi şekilden ibaret değil elbette… Özellikle sanayide ihtiyaca göre tekerlek üretimiyle bugün artık sayısız tekerlek çeşidiyle karşılaşmak mümkün. Sanayide kullanılan devasa makineleri hareket ettiren teknoloji ile evimizdeki küçük bir masayı hareket ettiren tekerlek teknolojisinin aslında çalışma prensibi ilk icat edildiği yıllardan bu yana hiç değişmiş değil. Boyutlar değişebiliyor, entegre edildiği şeyler değişebiliyor, dolayısıyla kullanım amacı değişiyor, ancak teker hep dönüyor.

Tekerlek, insan hayatına bu kadar büyük kolaylıklar getiren bir araç olunca, ticari anlamda yatırımların da odağında oluyor. Özellikle endüstriyel tekerlek alanında yapılan milyonlarca dolarlık yatırım söz konusu. Endüstriyel tekerlek dendiğinde akla gelen firmalardan birisi olan Yamaç Teker A.Ş. online satış platformu olan tekerteker.com üzerinden yaptığı satışlarla sektörün nabzını tutuyor.

Peki endüstriyel tekerlek nedir?

Endüstriyel tekerlek, ticaret hayatında ve üretime dayalı süreçlerde kullanılan tekerleklerdir. Frenli tekerlekler, döküm tekerlekler, demir tekerlek, plastik tekerlekler, rulmanlı tekerlek gibi ürünler ile şirketlerin üretim süreçlerine en büyük katkıyı veren unsurların başında gelen endüstriyel tekerlek türleridir. Makine düzeneklerinin, üretim bantlarının performansını artıran tekerlekler sayesinde hem firmalar hem de ülke ekonomisi adına çok önemli katkılardan söz edebiliriz.

Endüstriyel teker özellikleri nelerdir?

Birçok farklı amaçla üretilen endüstriyel tekerlekler, her türlü ihtiyacın karşılanması için kendi içerisinde farklı türler içerir. Daha az ses çıkaran, daha dayanıklı olup da üzerinde daha fazla yük taşınmasını sağlayan, 360 derece dönme özelliğiyle hareket kabiliyetini artıran, güçlü frenaj sistemine sahip tekerlekler yaygın olarak tercih edilen türlerdir.

Artık tekerlekler kendi enerjisini üretebiliyor

Endüstriyel tekerlekler, tasarımlarının yanı sıra yenilenen teknolojileriyle de çok daha kullanışlı bir hale geliyor. Hareketin olduğu her yerde çok büyük önem arz eden tekerlekler, nesnelerin interneti ve kendi kendine yetebilen cihazlardan da nasibi almış durumda.

Haberde olduğu gibi çok basit bir çalışma sistemi varmış gibi görülen tekerlekler ile harikalar yaratılabiliyor. İlk icat edildiğinde taşın yontulmasıyla dönen tekerlerler günümüzde dönerken kendi enerjisini üretebilecek seviyelere geldi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü